Loading

Evlat!

Afet – Af(f)et = Afettir. Onun için insan ya Allah’tan ya da devletten –mış gibi değil gerçekten korkacak. Yoksa afetlerde acılar hep aynı şekilde tekerrür eder.

 

Evlat!

İnsan emekli olduğunda senede bir bayramda olsa eski kurumuna uğrayabilmeli. Şayet uğrayamıyorsa ya kurumunda ya da kendinde bir eksiklik vardır. 

 

Evlat!

Toplantı yapacaksan söylenecek sözün olmalı. Söylediğin sözün de özü olmalı. Yoksa özden uzak söz kalabalığı olursa o toplantı nafiledir. Tabiri caizse çeşmeye su içmeye gelip, su içemeden dönmek gibidir.

 

Evlat!

Bir toplantı için yazı gönderip resen katılımı isteyip sonra ortam çok sıkışık olunca ‘’bu kadar katılımın olacağını bilseydik, daha büyük salon ayarlardık’’ demek o işe liyakatli ol/mamaktır.  Çünkü liyakatli olan resen gönderilen yazıda herkesin katılacağı hesap eder.

 

Evlat!

Ne iş yaparsan yap ama yaptığın işlerde mutlaka ilkleri samimiyetle sen yap. Bir gün vefalı birileri gelir, şunları şunları ilk defa falan yapmış diye hakkını teslim eder.

 

Evlat!

Sevdiğini farklı ortamlarda yeri geldiğinde övmekten çekinme. Bu hareketinle kaybetmez daha çok kazanırsın. Çünkü en kolay kazanım samimi sevgi ve övgüdür.

 

Evlat!

Bir tanıdık, dost, akraba herhangi bir husus için seni arayıp bilgi, yardım isterse ve sende ‘’size geri döneceğim’’ dersen mutlaka dönmelisin. Yoksa onun gözünde bitersin. Hatta yere göğe eksi reklam olursun.

 

Evlat!

Bazı insanlar vardır, senden hiçbir talebi olmaz. Sadece dostluk, sevgi, vefa bekler. Hatta bir göreve geldiğinde senin adına sevinir, bunun için seni ziyaret edip -randevu- tebrik etmek ister. Aradığında, ‘’şimdi müsait değilim, sonra size dönerim’’ deyip bir daha dönme zahmetinde bulunmazsan o değerli kişinin gözünde bitersin. 

 

Evlat!

Bir şehrin yazarları yaşarken o şehre değer katamazsa öldükten sonra mutlaka artı eksi değer yine katar. Çünkü o şehrin yönlenmesinde -bir cümle ile de olsa- etkisi olur. Onun için vatan, millet, bayrak, ezan gibi temel hassasiyetiyle eli kalem tutan yazarların kadri kıymeti mutlaka bilinmelidir. Gereken vefa gösterilmelidir. Bu yaklaşımın kaybedeni olmaz ama kazananı çok olur.

 

NOT: Makalelerim; Amasya, Kastamonu, Uşak, Kütahya, Tokat, Gümüşhane, Kırşehir, Niğde, Kahramanmaraş, Çorum illerinde ve bazı internet sitelerinde yayımlanmaktadır.

 

TAVSİYE: 50 yılın birikimi olan, muhtevasında 660 adet farklı nükteli nasihatin yer aldığı Mahirane Söylemler ve –hikâyeden şiire sızan- Susamak, Depremle Yaşamak ve Kazalar geliyorum Demez kitaplarımı mutlaka okumanızı ve evlatlarınıza okutmanızı samimi olarak tavsiye ediyorum. 536 5681141 No.lu telefondan iletişime geçerek, benden imzalı olarak temin edebilirsiniz.

 


KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

By 1. MAHİR ODABAŞI

1966 yılında Çorum ili Osmancık ilçesi Seki Köyünde doğdu. İlkokula köyünde başlayıp daha sonra Ankara Çankaya Mithatpaşa İlkokulundan 1977 yılında mezun oldu. 1985 yılında Kargı ilçesinde memuriyete başlayıp sırayla Osmancık ve Mecitözü ilçelerinde 2001 yılına kadar görev yaptı. 1990 yılında İşletme Fakültesini bitirdi. 1991 1992 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulunda kısa dönem olarak vatani görevini yaptı. 1990 - 2000 yılları arası çeşitli ilköğretim ve liselerde dışardan İngilizce ve İlk Yardım derslerine girdi. 2001 yılında açılan Sivil Savunma Uzmanlığı sınavını kazanarak Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde göreve başladı. 2019 yılında, ikinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Okulunu bitirdi ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesini aldı. Halen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapmakta olup, evli ve 2 İlköğretim Matematik Öğretmeni babasıdır.

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et