Loading

Sanatçının Özgeçmişi

Mühendis Plastik Sanatlar Sanatçısı Araştırmacı 1949 Yılında Sarıkamış’ta doğdu.
Kars Alparslan Lisesini bitirip, 1977 yılında Almanya da Yüksek tahsilini tamamlayarak Yüksek Mühendis oldu. Yaşamının 10 yılını yurtdışında geçirdi.

Sanatta Yeterlilik: 2008 yılında İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü ‘’Sanat Eserlerini Belirleme Komisyonu’’ (Prof. Dr. Cengiz Çekil, Prof.Dr. Mümtaz Sağlam, Prof. Dr. Sevim Çizer, Prof. Dr. İsmail Öztürk, Cengiz Keskiner, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdür Yrd. Ali Açıkalın) tarafından METİN CANSIZ eserlerinin sanat niteliği taşıdığı sonucuna varılmıştır denmektedir.
Fotoğraf sanatına 1972 yılında başladı ve Mühendisliğinden arta kalan zamanlarda fotoğraf çekti. 2001 yılından beri İzmir’de fotoğraf, resim, heykel, mozaik, şiir, edebiyat, Türkçe, Eski Türklerde bilim ve sanat, bilim insanları ve ürettikleri, Türklerin batının gelişmesine katkıları ( Rönesans), Türklerin Tarihi ve felsefe çalışmaları yapıyor.
Çok sayıda kişisel ve karma sanat etkinliklerine katıldı. Heykel çalışmalarına ise 2006 yılında İzmir Resim ve Heykel Müzesi Heykel Atölyesinde başladı. Sanat çalışmalarına çok yönlü olarak İzmir’de devam etmektedir.
Uygarlıkların kaynağı Anadolu hayranı olan sanatçı, Anadolu’nun tarihinde üretilmiş eserleri 500000 (Antalya Karain Mağarası) bin yıl öncesinden beri inceleyerek ürettiği fotoğraf, resim, mozaik ve heykelleriyle kültürümüzü bugüne taşımaktadır. Bu heykeller, yazılar ve mozaiklerinde binlerce yıllık Anadolu’yu sunmaktadır.
Çalışmayı çok seven Mühendis Sanatçının en önemli özelliği; Renkleri, hareketleri, biçimleri birleştirip mühendisliğini de katarak eser oluşturmaktır.
2009 yılından bugüne kendisinin de üyesi olduğu İzmir SİMGE Sanatçı İnşaat Mühendisleri gurubunun çıkarmış olduğu kitaplarda, Türkiye ve yurtdışında inşa ettiği sanat yapıları, termik santral, su barajları, tüneller, su yapıları, yer altı ve yerüstü yapılar. Plastik sanat yapıtları ise, sanatsal fotoğraflar, resimler, Anadolu uygarlıkları heykelleri, mozaikleri, öykü ve makaleleri bulunmaktadır.
19 Eylül 2020
FB: TC Metin Cansız

NOT: HER HAFTA PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 21.OO da instagram/ecsnostajiradyo ve tcmetincansiz sayfalarından “ERKEN TÜRKLERDEN GÜNÜMÜZE TÜRKLERDE YAŞAM TARİH KÜLTÜR SANAT” KONULARI İÇERİĞİNDE CANLI İZLENCE SUNMAKTAYIM. TÜRKLERİN UYGARLIKLARINI 50 YILLIK BİRİKİM VE GERÇEK BİLGİLER İLE SİZLERLE PAYLAŞIYORUM. SİZLERDE İZLEYİN SİZLERDE PAYLAŞIN.
BİLGİ VE PAYLAŞIM MUTLU EDER BİRLİKTE MUTLU OLALIM.

INSTAGRAMDA YENİ OLAN ARKADAŞLARIM İÇİN AÇIKLAMA:
1- INSTAGRAMA GİRİN
2- tcmetincansiz ADRESİNDEN sayfamı ARATIN VE TAKİBE ALIN
3- ecsnostajiradyo sayfasını aratın ve takibe alın
Güzel seyirler olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: