Loading

Bugün bir Fransız Fransız Charlie Hebdo dergisinin pervasızca ve utanmazca Türkiye’nin yaşadığı depremle ilgili olarak yazmış olduğu ve karaktirsizce çizdiği karikatürle adeta Türkiye’de yaşandığı dramla egosunu tatmin etmiş ve ülkenin bu acı haliyle ruh bozukluğunu ortaya koymuştur. Türkiye’ye Tanklarla saldırmanın https://icdn.turkiyegazetesi.com.tr/images/23-02/07/ghd.jpg gereksiz olduğunu yazmış utanmaz dergi. Sanki yüzyıl önce tanklarla geldiklerinde muzaffer olmuşlar gibi; Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi geldikleri gibi gittiklerini unutmuş olmalılar.

Neyse konumuz bu değil. asıl meselemiz; siyasi liderlerinin üzerine bastıra-bastıra her konuyu vaatleri arasında sıralarken, asıl soruna değinmeyi ve bununla ilgili nasıl bir çalışma içinde olmaları gerektiğini ve gerektiğinde deprem anında hazırlıklı  olup, müdahale edecek teçhizat ve yeterli elemanı sağlama konusunda nasıl bir çalışma yapacaklarına değinmiyor olmamaları. Bugün bir sürü okumuş ve işsiz genç başta jeologlar olmak üzere bir sürü işsiz gencimiz mevcut. AFAD bünyesine bu gençlerimiz yetiştirilerek eğitimli birer AFAD ekibi çok kolay bir şekilde yetiştirilerek hazır hale getirilebilirler.

Aslında her alanda olduğu gibi Japonya’da Japon hükümetinin de yaptığı gibi çocuklarımız Anaokulundan itibaren deprem konusunda eğitim almaları sağlanabilir. Çünkü bizim ülkemiz bir deprem fayı hattı üzerinde bulunmakta. Keşke müdahale imkânı olsada bir anda müdahale edilse ve tüm yer katmanları depremden korunur hale getirilse. Ama bunun mümkün olmadığı hepimizin malumları.  O zaman tek yapılacak bir şey var; depreme her daim hazır kıta bekleyeceğiz ve öyle bir durumda; Gıda yardımı, Çadır ve barınma gibi sorunları öncelikle hallettikten sonra,  enkaz altında bulunan vatandaşların yardımına koşarak bir an önce kurtarma çalışmalarını başarıyla yapmak ve can kayıplarını önlemek için mücadele verilmesi gerekli. Eğer bizim teknik eleman ve gereçlerimiz hazır olursa kimsenin yardımına belki hiç duymayacağız.

Bu arada şunu da söylemem gerekiyor; şuan ülkenin başında ki felaket hepimizin içini acıtmakta; bundan hükümete saldırmak için bir neden aramanın hiçbir anlamı yok. O yüzden el ele verip birlik içinde hareket ederek en az zaiyatla yerin altındaki vatandaşların yardıma koşup onları kurtarıp aynı üzüntüde olduğu gibi, sevinçte de birlik ve beraberlik içinde hareket edelim.

Bu vesileyle deprem bölgesinde yaşayan yurttaşlarıma geçmiş olsun der ölen vatandaşlara Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır dilerim. Umarım en kısa sürede ülkece bu yaraları birlikte saracağız. Birde Turizm bölgelerinde bulunan otel sahiplerine buradan seslenmek isterim. Lütfen dışarıda soğukta kalan vatandaşlara ev sahipliği yapın.

Reklamlar

By davutzol

İçimdeki yalnızlığım ve Tanrı kadını aşk ile yarattı adlı kitapların yazarıyım burada sizlerle dostça paylaşımlarda bulunarak ortak noktada ve görüşte buluşmak için varım

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et