Loading

Ey oğul!

Ömür yarım asır geçince hayat bana ne öğretti biliyor musun? Utanmamaya gelmemeyi öğretti. Ben geç öğrendim. Sen erken öğren ve hiçbir zaman değmeyecek insanlara karşı utanmaya gelme oğlum.

Ey oğul!

Son dönemin modası ne biliyor musun? Biz başkalarından şikâyetçiyiz başkaları da bizden şikâyetçi. Bu durumda kimse üzerine toz kondurmuyor. Galiba herkes haklı, sen şikayetçi olduğun hususları yapmamaya çalış oğul.

Ey oğul!

Bir idareyi ne bitirir biliyor musun? Muktedir iken görememek, gördüğü zaman da muktedir olamamak. Onun için sen daima muktedir iken görülmesi gerekeni görmeye çalış oğul.

Ey oğul!

Ekonomik anlamda günümüzün derdi ihtiyaç olmayan ihtiyaçlardır. Sen bunun ayırımını iyi yap ki, gelecekte sıkıntı çekmeyesin oğul.

Ey oğul!

Müslüman olmak zordur. Çünkü kendini düşüneceksin, aile efradını düşüneceksin, çevreni düşüneceksin, dünyayı – ahireti düşüneceksin, düşünmekle kalmayacak cürmün kadar icraat yapmaya çalışacaksın oğul.

Ey oğul!

Arada susmak adaptan ise de yeri ve zamanı geldiğinde konuşmak haktandır. Sen adaptan olanı da haktan olanı da bilesin ve ona göre hareket edesin oğul.

 

Ey oğul!

Eskiler övmesini bilir ama övünmesini pek bilmezlerdi.  Sen yeri gelince övünmesini bilsen de hak edene övmesini ihmal eyleme oğul.

 

Ey oğul!

Eskilerin içlerine attıkları çok buna mukabil dışlarına döktükleri azdı. Sen yine her şeyi dışarıya dökmekten imtina eyle ki, rahat edesin oğul.

 

Ey oğul!

Sen eşinden duyduklarını annene, annenden duyduklarını eşine süzgeçten geçirmeden ulaştırma ki, izdivaçta basit söylemler yüzünden sıkıntılar yaşamayasın oğul.

 

Ey oğul!

Amirini kurum içi zaten senden daha iyi bilir ama kurum dışından amirin hakkında sana sual soran olursa iyi ise hakkını ver ‘’iyi’’ de. Yok, eğer sana göre kötü ise ya sukut geç ya da bana göre genel iyi türü yuvarlak cümle kullan ki, sonra başın derde girmesin. Çünkü günümüzde bir takım kişilerin amirini, + — olarak bildikleri halde, bilinçli olarak sana sormak ve akabinde ilgilisine hemencik yetiştirmek gibi maharetleri (!) vardır. Böyle bir soruya muhatap olursan ‘’Sen tilki isen ben de kuyruğuyum’’ sözünü daima hatırla oğul.

 

HATIRLATMA: 50 yılın birikimi olan, bu ve bunlara benzer 666 adet farklı nasihatin yer aldığı ‘’Mahirane Söylemler’’ kitabımı mutlaka okumanızı ve evlatlarınıza okutmanızı samimi olarak tavsiye ediyorum.  Yukarıdaki telefondan iletişime geçerek benden imzalı olarak / Emin Kırtasiye ’den / Osmancık’ta Hilal Kırtasiyeden temin edebilirsiniz.

Reklamlar

By MAHİR ODABAŞI

1966 yılında Çorum ili Osmancık ilçesi Seki Köyünde doğdu. İlkokula köyünde başlayıp daha sonra Ankara Çankaya Mithatpaşa İlkokulundan 1977 yılında mezun oldu. 1985 yılında Kargı ilçesinde memuriyete başlayıp sırayla Osmancık ve Mecitözü ilçelerinde 2001 yılına kadar görev yaptı. 1990 yılında İşletme Fakültesini bitirdi. 1991 1992 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulunda kısa dönem olarak vatani görevini yaptı. 1990 - 2000 yılları arası çeşitli ilköğretim ve liselerde dışardan İngilizce ve İlk Yardım derslerine girdi. 2001 yılında açılan Sivil Savunma Uzmanlığı sınavını kazanarak Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde göreve başladı. 2019 yılında, ikinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Okulunu bitirdi ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesini aldı. Halen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapmakta olup, evli ve 2 İlköğretim Matematik Öğretmeni babasıdır.

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et