Loading

Tüm okuyucularıma Merhaba,

Küçüklüğümden beri yazı yazmaya karşı bir ilgim vardı. Yaşım ilerledikçe bu durumu görmezden gelemedim ve bu alanda kendimi geliştirmem gerektiğini fark ettim. Ortaya güzel şeyler çıkarabilmek, benliğimi eksiksizce yazılara dökebilmek, anlamak, anlaşılmak gayem oldu. Bu yüzden tek bir türe odaklanmadım. Kök salmış heybetli edebiyat ağacının bir meyvesinden yemedim her meyvesinden faydalandım, gölgesinde dinlendim. Her konuda yazmayı alışkanlık haline getirdim çünkü yazmanın sınırı yoktu ve bende sanat coğrafyasında mülteci değildim. Lise yıllarımda yarışmalarda dereceye girdiğim zamanlarda öğretmenlerim edebiyattan vazgeçmemem konusunda desteklerini esirgemediler. Hepsini sevgilerimle yad ediyorum.

Çocukluğumdan beri kitap çıkarmanın hayalini kurardım ve kendimi bu hayalin gerçek olacağına inandırırdım. Küçücük bir inanç tohumu ekip isteğimin filizlenmesine şahit olmam 2022 yılının Mart ayındayken oldu. 23 yaşındayken ilk şiir kitabım ‘Sözcüklerin Ayini’ kitap yurdunda satışa sunuldu. İnternetten satılması kitabın erişilmesi açısından avantajlıydı. Çünkü yazarların dijital dünyaya adapte olması çağımızın zorunluluklarındandı. Kitapta biçem ve konular karışık olduğundan şiirlerin ruhunu yansıtan bir isim kullanmayı tercih ettim. Bu sebepten kitabın adını ‘SÖZCÜKLERİN AYİNİ’ koydum

Kitaba güzel bir isim bulmak elbette kolay olmadı, kitabın isminin ne olacağına karar vermek kitabı yazıp bitirmeye ayırdığım zamanın neredeyse iki katı fazlasıydı. İlk kitabım olacağından kitabın adı içime sinmeli, mesajım doğru anlaşılmalıydı. Çünkü kitap gözümde yeni doğan bebek misali kendisine uyan en güzel ismi hak ediyordu.

Sanat kaygısı gütmeden özgür şiirler yazmak doğamın bir parçası olmuştur. Şiirlere basmakalıp yargılar serpmeyi saçma görmüşümdür. İnsan basit bir çöp tenekesine bile istediği ifade figürüyle şiirler yazabilmeli. Nerede bir yasak bir kısıtlama varsa orada sanat yoktur. Sanatçının amacı da her yolun tadına varıp gitmek istediği yolu bulmak değil midir?

Kitap çıkaracağımı birkaç arkadaşım dışında kimse bilmiyordu. Çünkü bir işi tam başarmadan herkese anlatmak olumsuz sonuçlar doğurabildiği gibi işler rast gitmediğinde insanda hayal kırıklığı yaratabiliyor. En iyisi konuşmadan eyleme geçmek ve insanlara göstermek. Kitap edisyon süreçlerinden geçip yayımlanmaya hazır olduğunda sosyal medyada paylaştım. Beni tanıyanların şok olduklarını hatırlıyorum. Özellikle kitabı anneme ithaf edip jest yapmam sanırım beklenmedik bir hareketti, Sürpriz yapmayı ve şaşırtmayı severim 🙂

Şiirlerimi okuyup geribildirimde bulunan okuyucularım oldu bu beni mutlu etmekle birlikte daha da yazmakla bütünleştirdi. Doğru yolda olduğumu anladım. Zihinlerde bir yer edindiğimi görmek beni ilerlemem konusunda motive ediyor. Yanımda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Şiir okumayı sevenler, şiir okumaya yeni başlamak isteyenler, şiir yazmak isteyenler ya da şiire önyargı besleyenler için kitabımın linkini aşağıya bırakıyorum.

Sözcüklerin Ayini (Beril Pınar Demir) Fiyatı, Yorumları, Satın Al – kitapyurdu.com

Okudukça kendinizi bulmanız dileğiyle 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et