Loading

Günümüzde ne sevgi kaldı, ne de aşk kaldı. Gönül bir an olsun ferman dinlemiyor. O Daldan o dala, gönülden gönül’e kuş misali konup duruyor… Göçebeler gibi bir konuyor bir göç ediyor…
İnsanlar diyorlar ki, “Artık ağzım yandı sevgiden ve aşktan…” Bir daha ne seveceğim ne de âşık olacağım diye…

Gerçekten de öyle Ne sevgi kaldı ne de aşk… Her önüme gelene ne âşık olacağım ne de sevgi besleyeceğim. Ne gelecek için ümit edeceğim ne de hayal kurup mutlu olacağım. Her şeyden soğumuş durumdayım artık… Ne yapabilirdim ne
yapamazdım diyerek düşünür dururdum.

Sanki daha önceleri yani eskiden büyüklerin söylediği söz gibi; “Gönül ferman dinlemez” sözüyle ifade edilmek için söylenmiştir.

Gönlümüzün bu zamanda başka birine gönül vermesiyle değişiklik gösteriyor. Gönül ferman dinlemez sözüne de inanıldığı için insanlar kendilerine değil başkalarına da söz geçiremiyorlar. Hatta sözün kimseyi inandıracağına bile inanmıyorlardı.
Bunun insanlar üzerinde birçok nedenleri vardır. İnsanın kendi gönlüne kendi güvenine ve inanış biçimine göre farklılık sunar.
Gönül bir zamanlar hiç ferman dinlemezdi. Başkasının boyunduruğu altına girmek istemez, kendi başına gönlü ne isterse onu yapmak isterdi diyerek gönlün ferman dinlemediğini büyüklerimiz yeri geldikçe bizlere anlatırlardı.

Gönül istese de istemese de, sevse de sevmese de, o an hiç kimseyi düşünmez, hiç kimseyi dinlemez, kendi kafasının dikine göre hareket eder.

O, sevse de kimse onu engelleyemez, kimse ona engel olamaz. Kendi kararı ile gönlü her şeye razı olurdu. Kendisi de hiçbir şeyin farkına varmadan, kendine göre, kendi bildiğine göre kafa tutup, garip bir kişi gibi boyun bükerdi ve sonra da aşka, sevgiye doğru yönelirdi.

Durum bundan ibaret yani…

Bazen de söyleriz ve dinleriz. Hemen aklıma bir anda bir şarkı sözü geldi onu sizlerle paylaşayım. Tabii biraz arabesk tarzı olacak ama…

“ Karar verdim içmemeye, sevmemeye diyerek…” Devam eden bir şarkı bu. Yani burada ki durum bir insan zamanında gönül ferman dinlememiş, kafasına göre her şeyi yapmış, sonra da pişman olmuş durumdadır.

İnsanlar kendi iradelerine göre hareket ederlerdi, sevip, sayarlardı. Gönül istediği zaman severdi. Çünkü o an gönül ferman
dinlemiyordu.

Gönül ferman dinlemiyorsa ona söz geçirebilir miyiz? Gönlümüze sev diyebilir miyiz? Acaba sever mi? Yoksa sevilir mi?..

Bazen insan üzerinde değişiklikler meydana geliyor. Değişebiliyorsa veya değişiyorsa aşk var mı? Aşka kendisini adayan mı var? Yoksa aşk mı kendisi için çaba gösteriyor?

Gönlümüze söz geçirebilirsek söyleyenin bildiği konusunu yani sevgisini ortaya çıkarabilir? Neyin nasıl olacağını anlar, çaba
gösteririz.

Ve sonra da deriz ki “Gönül Ferman Dinlemez!..”

YALÇIN SEVİM / SEVİMLİ ŞAİR

Reklamlar

By Yalçın Sevim

Yalçın Sevim, 1988 Afyonkarahisar doğumludur. 3 çocuklu işçi bir ailenin çocuğudur. İlkokulunu Kasımpaşa ilköğretim okulunda, ortaöğretimini ise Atatürk Lisesinde tamamlamıştır. Daha sonra yükseköğrenimini ise Afyon Kocatepe Üniversitesinde mimarlık üzerine okurken bazı nedenlerden dolayı okulu bırakıp, daha sonra Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü başlamış ve burayı bitirmiştir. 2014-2015 Eğitim-Öğretim Döneminde “Afyon Kocatepe Üniversitesinde Pedagojik Formasyon Eğitimini” tamamlamıştır. Yazar, şiir yazmaya 2006 yılında amatörce bir hevesle başlamış, zaman içerisinde farklı türlerde (hikâye, deneme vb.) yazmaya başlamıştır. Şu anda deneme ve hikâye türünde eserler de kaleme almaktadır. Yazarın şu anda 2. baskı olarak çıkarmış olduğu “Bir Adın Olmalı” adlı deneme kitabı ve ilk baskısı olan “Sevimli Papatyam” adlı şiir kitabı bulunmaktadır. Basılmayı bekleyen birçok şiir ve deneme kitapları da vardır. Şiirlerinden ve denemelerinden birçoğu “Bizim Ece Dergisi 2014 Şairler Antolojisi, Uluslararası Cengiz Aytmatov Şiir Antolojisi, Dört Mevsim Şiir Antolojisi, Derdimiz Edebiyat Söz Ustaları Şiir Antolojisinde ve Kimsesizler Hikâye Antolojisinde” yer almıştır. 2009 yılından itibaren bir yayınevinde görev almış, pazarlama ve dağıtım sorumluluğu yapmıştır. Yazarımız 2014 Yılının başlangıcından bu yana Afyonkarahisar’da bir gazetede köşe yazarlığına başlamış olup ve gazetede yazdığı birçok denemeyi okuyucularıyla buluşturmaktadır. Sinada Edebiyat dergisinde “Editör”olarak görev yapmıştır. Ve TEK Akademi “Yazı İşleri Müdürlüğünü” sürdürdü. Bir dönem Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunda görev alan yazarımızın, bunun dışında da www.antoloji.com’da şiirlerine yer verilmiş ve hâlen şiirleri orada yayınlanmaktadır.www.siirzamani.org sayfasında yayınlanan yazıları ve şiirleri “Günün Yazısı” olarak seçilmiştir. Kardelen Edebiyat, Bizim Ece Edebiyat, Güncel Sanat Kültür ve Edebiyat, Halk Edebiyatı, Maki Kültür Sanat Edebiyat, Yeni Dönem Sanat Edebiyat, Akpınar Kültür Sanat Edebiyat Dergilerinde ve internet sitelerinde yazıları, şiirleri yayımlandı, yayımlanmaya da devam etmektedir. Bekâr olan yazar, şu anda Ankara’da hem Editörlük hem Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni hem de kurmuş olduğu YALÇIN SEVİM AKADEMİ'nin Kurucusu olarak çalışmalarına devam etmektedir. Yazarın Yayımlanmış Eserleri: Deneme : Bir Adın Olmalı (2. Baskı) Şiir : Sevimli Papatyam Ders Kitabı: Edebiyat Konu Anlatımı Antolojiler İçinde Yayımlanan Eserleri: * Kimsesizler Hikâye Antolojisi - Hikâye * Uluslararası Cengiz Aytmatov Şiir Antolojisi - Şiir * Bizim Ece 2014 Şairler Antolojisi - Şiir * Bizim Ece 2022 Şairler Antolojisi - Şiir * Dört Mevsim Şiir Antolojisi - Şiir * Aybüke'ye Şiirler Antolojisi - Şiir * Dil İşçileri Edebiyat Antolojisi - Şiir ve Deneme * Derdimiz Edebiyat Söz Ustaları Antolojisi - Şiir ve Deneme

Bir Cevap Yazın

%d