Loading

Evlat!

Anne babanın hatasını bebeler yaparsa ziyandadır. Onun için çocukları gerekli dersi alıp o hatalardan uzak kalmanın yollarını aramalıdırlar ki, daima kârlı olsunlar.

 

Evlat!

İnsan hayatında iki seçim çok önemlidir. Biri iş diğeri eş. Birinde mesai içinde Mutlu/mutsuz olurdun. Diğerinde ise mesai dışında mutlu/mutsuz olursun.

Evlat!

Şu yalan dünyada bazen nefsimizin esiri olup bazen pireyi deve yapıp akabinde nice gönülleri yıkıp ilerliyoruz sonadoğru.

Evlat!

Unutma insanlar, ağırlanırkenden daha çok uğurlanırken hassas olurlar. Çünkü uğurlama ağırlamanın terazisidir. Onun için sevdiklerini uğurlarken daha hassas olmaya özen göster.

Evlat!

Çarşı pazarda alışveriş yaparken açık gıdalara dikkat et. El-ler değmesin –elini değip bırakma-  sadece gözler incelesin. Çünkü artık eski dönemlerde ki gibi bir bardaktan on kişi su içmiyor. Genç nesiller hijyene daha çok dikkat ediyorlar.Zaten olması gereken de budur.

Evlat!

İşçi, memur veya diğer çalışanlar görev yaptığı kuruma zaman zaman kızabilir. Bu gayet doğaldır. Belki bir müddet ayrı da kalabilir ama hiçbir zaman orada tekrar çalışmak istemiyorum dememeli, -üzülse de- çevreye hissettirmemeli. Çünkü başka imkânı olmaz el mahkûm ayrı ortamda çalışmak zorunda kalabilir. Bu durumda da ancak kendi canını sıkar kimsenin umurunda olmaz.

 

Evlat!

Bir insan bir cümleye kızıp bozuluyorsa sonraki zaman da bir kelime ile de affedebiliyorsa o insan asla kötü insan değildir. Birazcık duygusaldır. Duygusal insanlardan da kolay kolay zarar gelmez. Duygusal insanları kırmamaya çalış.

 

Evlat!

Şu dünyada herkese yetişmeye çalışırken birde baktık ki, kendimize geç kalmışız. Sen kendine geç kalma.

 

Evlat!

Günümüzde, davet etse de gitmesek, etmese de gücensek diyen bir toplum var. (M. Çiftçi valim)

 

Evlat!

İnsan, sevdiğini ölünce değil görünce söylemeli ki, vaktinde işe yarasın. Yoksa o sevgi hiç olur gider.

 

Evlat!

Biriktir sevgiyi, doldur heybeye. Büyükler demiş: ‘’Hepsini birden vermek iyi gelmez, herkese. Onun için kıdım kıdım vereceksin‘’ diye.

*

Evlat!

İnsan, bazen a olur, bazen â olur bazen de A olur. Her şey bazene bağlıdır.

 

​*

TAVSİYE: 50 yılın birikimi olan, muhtevasında 660 adet farklı nükteli nasihatin yer aldığı Mahirane Söylemler ve –hikâyeden şiire sızan- Susamak ve Depremle Yaşamak kitaplarımı mutlaka okumanızı ve evlatlarınıza okutmanızı samimi olarak tavsiye ediyorum. Yukarıdaki telefondan iletişime geçerek, benden imzalı olarak veya Osmancık’ta Topçuoğlu Mağazası’ndan temin edebilirsiniz.

*

Biricik oğlum Talha ile kızımız Kübra’nın düğünlerine(12.8.2023) teşrif ederek veya müsait olmadığından katılamayan ama iyi dileklerini, dualarını belirterek tebrik eden tüm eş dost ve akrabalara kalbi teşekkürler ediyorum. Hatırları var olsun.

Reklamlar

By MAHİR ODABAŞI

1966 yılında Çorum ili Osmancık ilçesi Seki Köyünde doğdu. İlkokula köyünde başlayıp daha sonra Ankara Çankaya Mithatpaşa İlkokulundan 1977 yılında mezun oldu. 1985 yılında Kargı ilçesinde memuriyete başlayıp sırayla Osmancık ve Mecitözü ilçelerinde 2001 yılına kadar görev yaptı. 1990 yılında İşletme Fakültesini bitirdi. 1991 1992 yılında Ankara Mamak Muhabere Okulunda kısa dönem olarak vatani görevini yaptı. 1990 - 2000 yılları arası çeşitli ilköğretim ve liselerde dışardan İngilizce ve İlk Yardım derslerine girdi. 2001 yılında açılan Sivil Savunma Uzmanlığı sınavını kazanarak Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde göreve başladı. 2019 yılında, ikinci üniversite olarak Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Okulunu bitirdi ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı belgesini aldı. Halen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapmakta olup, evli ve 2 İlköğretim Matematik Öğretmeni babasıdır.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: