Loading

Şeytan, gerçekten kötülük melek ise gerçekten iyilik mi yaratır? Şu perspektiften bakarsak iyilik ve kötülük gerçekten Var olmuş kavramlar mıdır? İnsanlar genelde şeytana kötü ve meleğe iyi sıfatı takarlar lakin bu doğru değildir. Olay perspektifte son bulur. Eğer ki bir insan şeytanın perspektifinden bakmayı ve onun gibi düşünmeyi gerçekten başarır ise şeytanın kötülüğü saniyeler içinde iyilik ve meleğin iyiliği saniyeler içinde kötülüğe dönüşür.

İyilik ve kötülüğün var olduğunu düşünen bir kişi hiçbir zaman perspektifsel bir açıdan olaya bakmamış olandır. 

Hikayelerdeki iyi ve kötü adamları örnek alırsak: hikayelerde genellikle kötü adamın belirli bir amacı ve o amacı kötü bulan bir iyi karakterin onu durdurması anlatılır. Lakin olaya iyilik ve kötülük felsefesinden bakarsak. Kendimizi kötü adamın yerine koyduğumuzda dünyayı ele geçirmek veya kendi lehimize kullanmak vesaire fikirler kulağa hiç de kötü gelmez, aksine cezbedici gelir. Kendimizi kötü adamın perspektifine koyup olaylara o yönden bakarsak saniyeler içinde “dünyayı kurtaran” ve iyi sıfatı yerleştirilmiş “iyi” adam gözümüzün önünde “kötü” adama dönüşür.

Bu yüzden iyilik, saniyeler içinde kötülüğe ve kötülük, saniyeler içinde iyiliğe dönüşebilir. Bu ise iyilik ve kötülüğün perspektiften ibaret olduğunun pekala kanıtıdır.

Reklamlar

By Khadras

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: