Loading

Yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren Türkiye’nin 2 nci Tur Talep Üzerine Bilgi Değişimine İlişkin Eş Denetimi sonucunda, sekretaryası OECD tarafından yürütülen, Vergide Şeffaflık ve Bilgi Değişimi Küresel Forumu (Küresel Forum) tarafından hazırlanan, Türkiye’nin Talep Üzerine Bilgi Değişimi Raporu; Küresel Forumun 9-11 Kasım 2022 tarihli genel toplantısı öncesinde kabul edilmiş ve 09.11.2022 tarihinde OECD’nin internet sitesinde yayınlanmıştır.

Bu süreçte, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi çok sayıda kamu kurumu ile meslek örgütleri ve ilgili özel sektör temsilcilerinin de katılımıyla kapsamlı çalışmalar yapılmıştır.

Yapılan bu çalışmalar neticesinde, 1 inci Tur Eş Denetimde (2013) Kısmen Uyumlu (Partially Compliant) olarak yapılan ülke değerlendirmemiz, 2 nci Tur Eş Denetim sürecinde yükselerek Büyük Ölçüde Uyumlu (Largely Compliant) şeklinde gerçekleşmiştir.

Türkiye’nin aldığı not (rating) vergisel şeffaflık ve işbirliği alanında ülkelerin uygulamalarını takip eden başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların değerlendirmelerine pozitif şekilde yansıyacaktır.

Söz konusu rapora ulaşmak için tıklayınız :

https://www.oecd.org/tax/global-forum-on-transparency-and-exchange-of-information-for-tax-purposes-turkiye-2022-second-round-b2af0142-en.htm

Yayın Tarihi: 11/11/2022 – 15:12

Reklamlar

By 1a - Künye Haber

"ben de yazıyorum, diyenler yazdı; biz siziz..." Şiir, Öykü, Deneme, Tefrika... Edebiyat, Felsefe, Psikoloji... Ekonomi, Muhasebe, Maliye... Etkinlik, Duyuru, Haber... diğer yazılarınız http://kunyeonline.com web sitemizde yayılacaktır. Yayınlanan her gönderi facebook, twitter, tumblr ve linkedln hesaplarımızda yayınlanır. Yayınlanacak metni kunyeonline@gmail.com adresimize mail gönderebilir ya da üye olarak sizler yayınlayabilirsiniz. ÖNEMLİ KURAL: 1-Kişi hak ve hürriyetlerine saygılı dinî, siyasî ve her ne sebeple olursa olsun hakaret içermeyen her türlü yazı yayınlayabilirsiniz. 2-Yazmak, yayınlamak, abone olmak, okumak, yorum yapmak, beğeni ve kaynak belirtilerek paylaşmak, ÜCRETSİZDİR. HESAP OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ:https://kunyeonline.com/kayit-ol-register/

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et