Loading

Khaled Awad : Kıbrıs hükümeti, göçmenlerin büyük çoğunluğunun adanın ayrılıkçı kuzeyine Türkiye üzerinden girdiğini ve ardından AB destekli güneyde sığınma talebinde bulunduğunu söylüyor. Gelenler bu yılın ilk beş ayında iki katına çıkarak yaklaşık 10.000’e ulaştı.

Türkiye ve Kıbrıs Türk Hükümeti, etnik açıdan üzerinde göçmen gelenler kök için daha fazlasını yapmaya çağırdı Cumartesi günü Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas Akdeniz adasının bölünmüş.

Başkent Lefkoşa dışındaki modernize edilmiş bir göçmen tesisini ziyaret eden Schinas, Brüksel ‘in “Kıbrıs Türk toplumunun olup bitenler konusunda kendisini tarafsız görmesine izin vermeyeceğini” söyledi.”

His remarks come amid a large increase in the number of asylum-seekers arriving in Cyprus, and most arrive in the breakaway northern half of the island.

Schinas, “Onlar [Kıbrıs Türk hükümeti] de sorumluluk paylarını üstlenmeli ve onlara hatırlatmanın bir yolunu bulacağız.” diyerek, Brüksel ‘in konuyu en iyi şekilde ele almanın yollarını araştırmak üzere önümüzdeki ay Kıbrıs ile görüşmeler yapacağını da sözlerine ekledi.

Göçmenlerin çoğu Kıbrıs’a nasıl geliyor?

Kıbrıs Rum hükümeti, göçmenlerin yaklaşık %90’ı Türkiye ve ayrılıkçı Kıbrıs Türk Kuzey ile gevşek düzenlenmiş öğrenci vizesi sistemi ile girin diyor.

Binlerce insan daha sonra Kıbrıs Rum güneyine sığınmak için BM tampon bölgesini geçiyor.

Birçoğu daha sonra, modernizasyondan önce aşırı kalabalıktan muzdarip olan Pournara göçmen kampında tutuluyor.

Lefkoşa, yılın ilk beş ayında yaklaşık 10.000 kişinin güneyde sığınma talebinde bulunduğunu ve bunun 2021 yılının aynı dönemine göre iki katına çıktığını söyledi.

Reklamlar

By Khaled Awad

Kuzey Kıbrıs'ta inşaat mühendisliği okudum ve Yakın Doğu Üniversitesi'nden Lisans Derecesi aldım. Ayrıca, Pennsylvania Üniversitesi aracılığıyla Coursera Academy'den İletişim ve İngilizce Gazeteciliği bitirme sertifikası aldım ve şimdi 3 yıl Kuzey Kıbrıs'ta çalışarak bir deneyim kazandım; Gazetecilik pozisyonundaki deneyimimi iletişim ve sosyal faaliyetler alanında geliştirmeye çalışıyorum. İdeal olarak, bu pozisyon bana edindiğim tecrübeleri kullanma fırsatı verecek, bu alanı içerik yazımı ve raporlama, kayıt, bloglama gibi müşteri ilişkilerinin tüm alanlarında, tüm sosyal medya sitelerini ve bu alandaki sosyal aktiviteleri yönetmeyi birlikte yönettim.

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et