crop man getting dollars from wallet

Loading

Bugünlerde ihtiyacımız olan da bu değil mi?

Tasarruf…

Ekonomik anlamda kendimize gelelim, har vurup harman savurmayalım diye bizim için bir gün daha belirlemişler o yüzden tasarruf etmeye farkındalık olsun diye de bu günün adını “Dünya Tasarruf Günü” demişler.

Zaten savurganlık bizim inancımızda yok. Anladık ki bazı zamanlarda gerekli olan bu durumu ebedi alemden önce yaşasak sanki bu dünya hayatı da daha güzel gibi geliyor. Lakin başlık bana biraz itici geldi. Hayatımızda gerekli tasarrufu yapmıyor olabiliriz. Bunun için güzel başlık. Fakat kendileri bol keseden harcayarak yaşayanların bize tasarrufu önermeleri ise garip bir durum.

Tasarruf konusu ne zaman geçse çocuklara anlatılır gibi anlatılması kendisinden bağımsız olan bireyler size diyprum, lütfen önce siz uygulayın.

Neyse ki “israf haramdır” inanıyoruz ve iftira etmiyoruz.

Ne zamandan beri dünya tasarruf günü kutlanır?

“Bireyler için olduğu kadar ülke ekonomilerinin de en önemli gündem maddesi olan ‘tasarruf’ kavramı, 31 Ekim 1924 itibariyle tüm dünyada kutlanmaya başlamıştır. 1924 yılında World Savings Banks Institute (WSBI – Dünya Tasarruf Bankaları Enstitüsü) adlı bir enstitünün kurulmasının ardından her yıl 31 Ekim, Dünya Tasarruf Günü olarak kutlanmaktadır.” (www.tek.org.tr)

Bu farkındalığı devam ettirmek ve inancımızı yerine getirmek adına tasarruf yapmaya devam edelim.

Reklamlar

By Hasan Akbal

Şair, Yazar, Editör, Fotoğrafçı... Çorum İskilip doğumlu. Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bölümü Mezunu. Yine aynı Üniversitenin Maliye Anabilim Dalında ve İstanbul Üniversitesi Maliye Anabilim Dalında Yüksek lisans yapıyor. Şiir ve denemeleri, Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bülteni, Bülent Ecevit Üniversitesi Kampüsün Sesi Gazetesi, Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi, Çorum Yayla Haber, Aşkın E Hali Dergisi, Gökyüzü Dergisi, Çorum Bidergi, Halk Edebiyatı Dergisi, www.kunyeonline.com, kunyeedebiyat.blogspot.com ve kendi bloğu olan (hasanakbalnet.blogspot.com) ile bir çok internet sitesinde yayımlandı. Künye Edebiyat E Dergi’yi kurdu. Genel yayın yönetmeni ve imtiyaz sahibidir. İstanbul’da yaşayan yazar edebiyatla ilgili söyleşilere ve yazı çalışmalarına katılıyor.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: