photo of people looking at each otherPhoto by cottonbro on <a href="https://www.pexels.com/photo/photo-of-people-looking-at-each-other-7299466/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Loading

Özel bir kurumda odacılık yapan Fehmi Bey’in görevi gelen misafirleri ağırlamak, onlara yiyecek-içecek ikram etmektir. Bir gün çalıştığı yere resmi kıyafetli ,özel kurum temsilcisi kılığında üç kişi gelir. Bu kişiler gerçekte yabancı bir ülkenin çıkarlarına hizmet eden yerli ajanlarıdır. Amaçları ülkemize zarar veren faaliyetlerde bulunmaktır.

                Fehmi Bey herkes gibi gerçekte kim olduklarını bilmeden bu kişileri de ağırlar. Onlara yiyecek,içecek ikram eder, kalacak oda hazırlar. Ajanlar burada üç gün kaldıktan sonra sabah vakti kendilerine telefon gelir. İçlerinden biri telefonda konuşurken Fehmi Bey onlara hizmet etmek için odalarına girerken konuşmalarını duyar. Onların ajan olduklarını öğrenir.

               Fehmi Bey ajanları ihbar etmek yerine onlardan daha fazla bilgi almak için onlara kendisinin de ajan olduğunu söyler ve onları inandırır. Fehmi Bey çalıştığı yerden ayrılıp bu ajanların yardımıyla onların çalıştığı kuruma onların yardımcısı olarak girer. Beş sene boyunca onların yanından ayrılmaz. Onlarla beraber yurt dışına gider. Onların faaliyetleri hakkında her şeyi öğrenir.

              Fehmi Bey öğrendiği her şeyi önce bir deftere yazar sonra teybe kaydeder. Sonra da bunları bir yere saklar. Fehmi Bey başından geçen bu olayları kimseye anlatmaz.Ama dostu olarak gördüğü Selim isimli yakın bir arkadaşına başından geçenleri anlatır. Selim Bey gerçekte Fehmi Bey’i çekemeyen,ona içten içe kin besleyen bir insandır.

              Selim Bey Fehmi Bey’in anlattıklarını para karşılığı ajanlara söyler. Ajanlar, Fehmi Bey yanlarına gelince ona belli etmeden Fehmi Bey’i bir odaya kilitlemek isterler. Amaçları alacakları emre göre Fehmi Bey’i cezalandırmaktır. Fehmi Bey durumu fark eder ve onların yanından kaçar.

              Ajanlar ve onların çağırdığı adamları Fehmi Bey’i her yerde aramaya başlar. Fehmi Bey’i bir otelde kıstırırlar. Fehmi Bey bu sırada alelacele telefondan polisi arar ve önce olayı anlatır sonra sakladığı defter ile teybin yerini söyler. Ajanlar ve adamları Fehmi Bey’i yakalar ve bir depoya götürüp bağlarlar.

              Bu sırada defter ve teybi bulan Emniyet ekipleri tüm gerçekleri öğrenir. Fehmi Bey’i kaçıran ajanların yanlarındaki adamlardan biri gerçekte polistir ve ismi Ahmet’tir. Ahmet , Fehmi Bey’in kaçırıldığı yeri Emniyet’e bildirir. Emniyet Ekipleri başarılı bir operasyonla Fehmi Bey’i kurtarır ve ajanlarla adamlarını yakalar. Fehmi Bey’e bu önemli hizmetlerinin ardından devlet hizmet madalyası verilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et