Loading

24 Haziran 2021 Perşembe günü, saat.19.30-20.30 arasında Emine Sevinç Öksüzoğlu tarafından sosyo’da ”Aşk-ı Nebi Konseri” verilecektir, App Store veya Google Play’dan sosyo uygulamasını indirip dünyanın her tarafından konseri canlı olarak izleyebilirsiniz. Konserden elde edilen gelir, müzisyenlere aktarılacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

Yazar ve yazar adayları;

Ateş yayınları olarak sizleri desteklemeye, edebiyata yeni eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Şimdi, sizde iletişim bilgilerinizle birlikte kitap çalışmalarınızı editor.ates@gmail.com adresine gönderin. Yazarımız olma ve gerçek anlamda yayıncılık dünyasına girme şansını, yakalayın. WhatsApp 0-541-3418981

Ateş Yayıncılık

Merhaba, nasılsınız? Umarım, iyisinizdir.

Sizden, bir ricada bulunacaktım. İkinci kitabımın, yayın evi ile sözleşmesi bitiyor. Maalesef, pek iyi bir yayınevi çıkmadı. Telif hakkı ile çalışan, yayınevleri var mı bildiğiniz ? Beni yönlendirebileceğiniz, bir yayınevi var mı ? İki kitabım ile çalışmak istiyorum, ancak doğru düzgün bir yayınevi bulamadım maalesef.

Bana, yardımcı olursanız mutlu olurum. Kendinize, dikkat edin. Görüşmek üzere, hoşça olun. (15 Haziran 2021 Salı-20.44)

Elif Öztürk (Yazar-Şair) Ankara

elifinsokagi@gmail.com

SELAM KERİM HOCAM.

“NASILSINIZ GÖRÜŞMEYELİ. ? YARIŞMA DÜZENLEDİK, SONUÇLARI SİZ DE PAYLAŞIMLARINIZDA DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ.

SAYĞILAR. (15 HAZİRAN 2021 SALI-22.01)

HALİSE TEKBAŞ (ÇUKUROVA EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI) ADANA

cukurovaedebiyatcilardernegi@gmail.com


Anne’ Temalı Şiir Yarışması Sonuçlandı…

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından, geleneksel olarak düzenlenen ‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, “Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için birçok faaliyetler düzenliyoruz. Anneye olan sevgi ve özlemlerimizi dile getirmek için, Türkiye’de bir ilki başlatarak ‘Anne’ye olan bitimsizliğimizi şiirle dile getirmektir amacımız.

Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada, dereceye girenleri kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda, Elazığ’dan katılan Şair Cahit Günay ‘Anne’ isimli hece şiiriyle birinciliği. Karaman’dan katılan Şair İbrahim Şaşma, ‘Fatma Kadın’a Mektuplar’ İsimli Hece şiiriyle ikinciliği. Denizli’den Katılan Şair İsmail Gökçe, ‘Anne’ isimli şiiriyle üçünçülüğe layık görüldü. Azerbaycan’dan Yarışmaya Katılan Şair Mensure Yusifova, ‘Anama’ isimli şiiriyle mansiyon layık görülmüştür.

Tekbaş, ‘’Pandemi dolayısıyla, ödül töreni için dereceye giren şairleri bilgilendireceğiz dedi.

Merhaba;
Sarissa yayınları e ticaret sitemizi tıklayarak, kitaplarımızı internet üzerindeki sitemizde temin edebilirsiniz. 50 Tl. sipariş üstü alımlarda, kargo bedava. Seyirli okumalar dilerim. (10.29)
Taki Akkuş (Yazar) Ümraniye-İstanbul
Tel 0-536-6351656
E Posta.sarissayayinlari@hotmail.com
https://lnkd.in/diG4W-v


İyi Günler,
Kendime ait “Şiir Portalı” kurmak istiyorum.
Bu konuda deneyimli-işi çok iyi bilen-yardımcı olacak
Arkadaşlardan haber bekliyorum.
Ücreti neyse, görüştükten sonra olacaktır.
Dursun Tombul

0-533-2635622
dursuntombul@hotmail.com.tr



Merhaba, dostlar. ATLAS DERGİLERİMİ SATIYORUM…
Kitaplığımda yer açmam gerekiyor.
1-299 arası Atlas dergilerimi (Arada 5 sayı eksik)+12-14 sayı Yeşil Atalas,+2 sayı İstanbul+Gezi rotaları-haritalar-.eşitli ekler-CD’ler… kıymetini bilecek birisine satmak istiyorum. Teslim yeri Bursa. Duyurmanızı dilerim.

Ekrem Hayri Peker (Yazar) Bursa

ekrempeker@gmail.com


Kıymetli Şiir Dostları,

Ocak 2021’den itibaren iki ayda bir yayımladığımız Rubai dergisinin ilk üç sayısını dikkatlerinize sunuyoruz.

Size bu dergileri göndermemize Tayyib Atmaca vesile oldu.

Bundan sonra iki ayda bir yeni sayımız ile sizleri selamlayacağız.

E-posta almak istemiyorsanız dönüş yaptığınız takdirde e-posta listesinden sizi çıkarabiliriz.

Selamlar, saygılar.

Ahmet Ziya Kahraman

Rubai Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

rubaidergisi@gmail.com

Rubai dergisini www.rubaidergisi.com 

 adresinden okuyabilirsiniz.

Ayrıca t.me/rubaidergisi 

 adresini takip ederek telegram kanalımıza ulaşabilirsiniz.



SEVEREK OKUDUĞUM YAZILAR;


ONBAŞI NEZAHAT-İSKİLİPLİ ATIF ve VAHDETTİN…

Kurtuluş Savaşı’nda “Kızlı Alay” olarak bilinen Albay Halit’in kumanda ettiği 70. Alay vardır. Veremden hanımını kaybeden Albay Halit 9 yaşındaki kızı Nezahat’ı emanet edecek kimsesi olmadığı için önce Çanakkale, sonra Kurtuluş Savaşı’na beraberinde götürür. Bu yüzden 70. Alay yerine “Kızlı Alay” adı yaygınlaşır.

Nezahat Onbaşı cephede ata binmeyi ve kendisine Çerkez Ethem’in hediye ettiği küçük mavzeri kullanmayı öğrenir.

12 yaşındaki Nezahat, Gediz Savaşı’nda cepheden kaçan askerlerin önüne at sürer:

“Ben babamın yanında ölmeye geldim, siz nereye kaçıyorsunuz?.. Tuuu sizin erkekliğinize!..” diye bağırarak kaçanları geri çevirir. Bütün savaşlarda askerin moral kaynağı olur.

Gördesli Makbule, Batı cephesinde kahramanca savaşırken, arkadaşlarına cesaret vermek için ön safhalarda çarpışırken şehit düştü. Antepli Şahin Beğ “Vurun Antepliler namus günüdür” diyerek şehit düştü. Türk milleti vatan toprağı için kan verirken, şehit düşerken Sultan Vahdettin İstanbul’da 5. Evliliğinin gerdeğine girmek için düğün yapıyordu.

Teali İslam Cemiyeti Reisi İskilipli Atıf, Onbaşı Nezahat’ı, Gördesli Makbule’yi,  Antepli Şahin Beğ’i ve cephedeki bütün Mehmetçikleri içine alacak şekilde İstanbul’da şu fetvayı veriyordu:

“Kuvayı Milliye askerinin vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümana farz olmuştur.””

Tuuu sana İskilipli Atıf… Onbaşı Nezahat’ın, Gördesli Makbule’nin, Antepli Şahin Beğ’in kellesini mi istedin? Aslında senin kelleni Kurtuluş Savaşı biter bitmez almak gerekirdi. (Alper Aksoy)


Öte yandan, Kerim ÖZBEKLER kardeşim ise yılların eski çınar ağacı gibi dimdik ayakta durmaya çalışıyordu. Gayet soğukkanlı-ağır aheste-günün telaş ve yorgunluğunu atlatıyor, tecrübesini ortaya koyuyordu. Şükrü Öksüz dostum etkinliğe katılan şair ve yazarların listesini bir türlü hazırlayıp bize veremezken, Kerim Özbekler tüm katılımcı arkadaşların tam dökümanları-kitapçıklarıyla-bilgisayarda hazırlamış, dosyalara yerleştirip tek tek sunmuştu. Öyle ki Kerim Özbekler’in, bu dosyalarının içinde yok yoktu, O yazıları tek tek hazırlayıp 150’ye yakın dosya halinde katılan şair ve yazarlara sunmayı bırakın, dosya içindeki döküman-kitapçık-broşür ve yazıları okuyup incelemek bile insanın en az 2-3 gününü alacak şekilde idi. ”Yiğidi öldür, hakkını yeme” demiş, atalarımız. Allah için doğruya doğru, burada Kerim Özbekler’i kutlamadan geçmek hakkaniyete sığmaz. Kutlarım dostum, eski titiz çalışmalarını bir kez daha sergiledin. Çalışma azmine hayranım, başarılar. Gerçekten milletvekili olacak bir kişisin ama ne yapalım, kader utansın. Ulusumuza yaptığın kültür-sanata-edebiyata verdiğin bu hizmetler bir gün dikkate alınacaktır, takdir edilecektir. Çalışmaya, devam. Bizlerin yapısı, görev anlayışı bu. Bir gün, anlayanlar çıkacaktır. (17 Mayıs 2007)

Suat Tutak
Söke Şairler Yazarlar Derneği Başkanı ve Sarızeybek Dergisi Sahibi Söke-Aydın

NOT.Yukarıda ki yazı, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanlığı’nın yayınladığı Sarızeybek Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2007 tarihli 30 sayılı nüshası’nın 29.sayfası’nda Suat Tutak’ın yazdığı ”Çevremizdeki Etkinlikler Şenlikler Festivale Dönüşüyor” başlıklı makalesinin içinde yer almıştır,

HAYAT HİKAYEMİ YAZMAYA BAŞLADIM, DEVAM EDECEK AMA YAZILANLARI AŞAĞIDA Kİ BLOG’TA YAYINLADIM. FOTOĞRAFLI BÖLÜMLER İSE FACEBOOK VE LİNKEDİN SAYFASI’NDA YAVAŞ YAVAŞ YAYINLANIYOR. BİYOĞRAFİ YAZARLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE İSTEYEN HERKES BURADAN İSTEDİKLERİNİ ALARAK GAZETE-DERGİ-KİTAP-TV-RADYO-İNTERNET SİTESİ VB. GİBİ YERLERDE KULLANABİLİR. BEN, KOLAYLIK OLSUN DİYE 3 SİTENİN LİNKİNİ DE AŞAĞIDA VERİYORUM, BU ARADA BENİMLE İLGİLİ YAZILANLARA HAYAT HİKAYEMİN İÇİNDE BUNDAN SONRA DA YER VERMEYE DEVAM EDECEĞİM. GÖREMİYECEĞİMİ DÜŞÜNEREK YAYINLADIKLARINIZI BANA kerimozbekler20@gmail.com ÜZERİNDEN İLETEBİLİRSİNİZ. BİBLİYOĞRAFYAMIN BİR ÇOK KİŞİ İÇİN ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

https://draft.blogger.com/blog/post/edit/3642176790841446106/6636207532572675486


https://www.facebook.com/kozbekler


https://www.linkedin.com/in/kerim-%C3%B6zbekler-a7448584/detail/recent-activity/

KERİM ÖZBEKLER

GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et