Loading

12 Haziran 2021 Cumartesi günü, saat.14.30’da ”İstiklal Cafe-Anafartalar Caddesi, No.95 Ulus-Ankara” adresinde, Özgür Sanatçılar Derneği Yöneticileri tarafından ”Şiir Dinletisi” organize edilmiştir. Yavuz Canpolat-Bülent Hatipoğlu-Yağız Akyol’un müzikleri eşliğinde, İrade Şahiner’in sunumu ile şiirlerini seslendirecek olan şairlerimizin isimleri aşağıdaki şekildedir. Arzu Kök-Hürdoğan Aydoğdu-Cengiz Damar-Elif Doruk-Bülent Hatipoğlu-Cihat Solmaz-Caner Gök Sueda-Hikmet Dönmez-Yener Koç-Onat Karabulur, ilgilenenlere önemle duyurulur.


HACI BEKTAŞ VELİ ŞİİR VE KISA ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİLERİNE 1.000, İKİNCİLERİNE 750. ÜÇÜNCÜLERİNE 500 LİRA ÖDENECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.25 HAZİRAN 2021 CUMA)
YARIŞMANIN KONUSU;Dünya Hacı Bektaş Veli’nin Hoşgörüsü, Ahi Evran’ın Cömertliği ve Yunus Emre’nin Sevgisiyle Barışa Kavuşsun.
ŞİİR YARIŞMASI ŞARTLARI;-Yarışmaya isteyen, herkes iştirak edebilir.-Yarışmaya katılan şiirlerin hiçbiri, yayınlanmamış olması ve bir yarışmaya katılmamış olması gerekir,-Yarışmalara, en çok ayrı ayrı üç şiirle iştirak edilebilir. Her şiir, iki nüsha olacaktır.-Yarışmacılar, şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklardır.-Yarışmacılar şiirlerini daktilo, bilgisayar veya okunaklı olarak el yazısı ile yazabilirler.-Şiirler, ayrıca Cd ile gönderilecektir.-Yarışmaya hangi dalda katıldıklarını, şiir zarfı üzerine yazacaklar.
TESLİM ŞEKLİ;-Yarışmacılar, ad soyadı-mahlası-özgeçmişi-tebligat için açık adresi ve telefonu yazarak bir zarfa koyup zarfı kapatacaklar ve üzerine ’’Rumuzu, şiirin adını yazacaklar. Üzerine, yine sadece ‘’Rumuz’’ yazılı ikinci bir zarfa şiirini koyarak kapatacaklar. Her iki zarfı üçüncü bir zarfın içine koyarak, 25 Haziran 2021 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesi’ne teslim edecekler. Şiirlerini posta yolu ile gönderecek yarışmacıların, bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.
ÖDÜLLER;1.ye 1.000 – ₺2.ye 750 – ₺3.ye 500 – ₺.
KISA ÖYKÜ YARIŞMASI ŞARTLARI;-Yarışmaya katılacak öykülerin, yayınlanmamış ve daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması.-Öykülerin, ‘’kısa öykü’’ kapsamında olması.-Öykülerin, daktilo veya bilgisayarla yazılmış olması gerekmektedir.-Her yarışmacı, ancak bir öykü ile katılabilir.-Yarışmacılar öykülerinde, açık isimlerini değil rumuz kullanacaklardır.-Her öykü, dört nüsha olarak düzenlenecektir.-Öyküler, Ayrıca CD ile de gönderilecektir.
TESLİM ŞEKLİ;Yarışmacılar, ad, soyadı-özgeçmişi-tebligat için açık adresi ve telefonu yazarak bir zarfa koyup zarfı kapatacaklar ve üzerine rumuzunu ve öykünün adını yazacaklar. Üzerine, yine sadece ‘’Rumuzu’’ yazılı ikinci bir zarfa öyküyü koyarak kapatacaklar. Her iki zarfı üçüncü bir zarfın içine koyarak, 25 Haziran 2021 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edeceklerdir. Posta yolu ile gönderecek yarışmacıların bu tarihi dikkate alarak birkaç gün önceden göndermeleri önerilir.
ÖDÜLLER;1.ye 1.000 – ₺2.ye 750 – ₺3.ye 500 – ₺.
POSTA ADRESİ;Hacıbektaş Belediye Başkanlığı (Şiir-Öykü Yarışması)Cemalettin Çelebi Caddesi, No.150800 Hacıbektaş-Nevşehir


BİLGİ YAYINEVİ’NİN DÜZENLEDİĞİ MUZAFFER İZGÜ ÇOCUK ROMANI YARIŞMASINI KAZANAN YAZARA 3.500 LİRA ÖDENECEK.(SON BAŞVURU TARİHİ.30 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ)…
KATILIM ŞARTLARI;-Yarışma seçici kurul üyeleri dışında, 18 yaşının üzerindeki tüm yazarlara açıktır.-Başvuracak dosyalar için konu kısıtlaması olmamakla birlikte, “Çocuk Romanı” özelliklerini taşımasına ve Muzaffer İzgü çizgisine uygunluğuna bakılacaktır.-Katılacak çocuk romanı daha önce bir yarışmaya katılmamış, basılı veya dijital ortamda yayımlanmamış olmalıdır.-Birinci olacak dosyanın, ilk yayın hakkı Bilgi Yayınevi’ne ait olacaktır.
BİÇİM;-Roman Word dosyasında, 12 punto büyüklüğünde ve Times New Roman yazı karakteri ile yazılmalıdır.-Roman, dijital ortamda e-postaya ekli bir dosya olarak gönderilmelidir. Gönderilen öykü dosyasının adında ve içinde, yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.-E-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde, yazarın açık adı-kısa özgeçmişi-açık adresi-telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır. Bu dosyaya, yazarın adı verilmelidir.Yazarların yarışmaya, gerçek ad ve soyadlarıyla katılmaları gerekmektedir.
DOSYALARIN GÖNDERİLECEĞİ ADRES;yarisma@bilgiyayinevi.com.tr
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ;Mavisel Yener-Hidayet Karakuş-Yunus Bekir Yurdakul-Şenay Akdemir-Biray Üstüner.
ÖDÜL;Birincilik ödülü.3.500,00 TL (Üç Bin Beş Yüz TL) olacaktır.
SONUÇLARIN AÇIKLANMASI;Sonuçların açıklanacağı tarih.30 Kasım 2021 Salı.

KADIN ÖYKÜLERİ KISA ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLÜ KAZANAN YARIŞMACIYA 5.000, İKİNCİYE 4.000, ÜÇÜNCÜYE 3.000 LİRALIK PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK. (SON BAŞVURU TARİHİ.01 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA)…
YARIŞMA ŞARTLARI;-Yarışmaya başvuru, ücretsizdir.-Yarışma 18 yaş üstü, sadece kadın katılımcılara açıktır.-Yarışmaya, Konak Belediyesi çalışanları. Birinci derece yakınları, jüri üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar.-Yarışmaya katılım, bireyseldir. Ortaklaşa yazılan öyküler, kabul edilmeyecektir.-Yarışmaya her katılımcı, yalnızca bir eserle katılabilir.-Yarışmaya katılımlar, sadece e posta yoluyla kabul edilecektir.-Yarışmaya katılan kişiler, şartnameyi kabul etmiş sayılır.-Yarışma dili, Türkçedir.-Yarışmanın konusu, “Kadınlar, Kentler, Umutlar” olarak belirlenmiştir.-Yarışmaya gönderilen eserler kısmen veya tamamen yayınlanmamış, başka bir yarışmaya gönderilmemiş ve ödül almamış olmalıdır.-Yapıtlar özgün olacak, herhangi bir yapıtı çağrıştırmayacak. Bir yapıttan, kopya bulundurmayacaktır. Özgün olmadığına kanaat getirilen eserler, değerlendirme dışı tutulacaktır.-Yarışmaya katılacak eser, Word belgesi A4 boyutunda, en fazla 3 sayfa olacak şekilde. Times New Roman yazı fontu ve 12 (on iki) punto ile, 1,5 satır aralığı bırakılarak yazılacaktır.-Dil bilgisi, yazım kuraları ve noktalama işaretlerine dikkat edilmelidir.
KISA ÖYKÜ TESLİMİ;-Eserler, konakoykuyarisma@gmail.com e posta adresi üzerinden yada ”Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü- Türkyılmaz Mahallesi, 422 Sokak, No.73 Konak-İzmir” adresinden kabul edilecektir.-E Posta’nın konu kısmına, “Kısa Öykü Yarışması Başvurusu” yazılacaktır. İçeriğine de rumuz (En az 6 harfli, anlamlı veya anlamsız harf ve sayılardan oluşmalıdır.)-eser sahibinin adı soyadı-eserin ismi-eser sahibinin ikametgah adresi ve telefon numarası yazılmalıdır. Ek dosya olarak, ismi verilmiş eser dosyası ve Ek-1 deki Başvuru Formu doldurulup eklenmelidir.
KISA ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;Birincilik Ödülü: 5.000 TL+Plaketİkincilik Ödülü: 4.000TL+PlaketÜçüncülük Ödülü: 3.000TL+PlaketJüri Özel Ödülü: 2.500TL+Plaket.


TÜRKİYE BİLİŞİM DERGİSİ 23.BİLİM KURGU ÖYKÜ YARIŞMASI BİRİNCİSİNE 3.000, İKİNCİSİNE 2.000. ÜÇÜNCÜSÜNE 1.000 LİRALIK HEDİYE ÇEKİ TAKDİM EDİLECEK. (SON BAŞVURU TARİHİ.15 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA)…
KATILIM KOŞULLARI;-Yarışmaya, TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.-Öykü, Türkçe yazılmalıdır.-Konu kısıtlaması olmamakla birlikte, öykülerde bilimkurgusal ögeler aranacaktır.-Öykü, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.-Yarışmaya gönderilmeden önce basılı ya da dijital ortamda yayımlanmış öyküler, yarışmaya kabul edilmeyecektir.-Her yazar, yalnızca bir öyküyle yarışmaya katılabilir.-Önceki yıllarda, birincilik ödülü alan yazarlar yarışmaya katılamaz.-Dereceye girecek öyküler içinde, seçici kurul tarafından yayımlanmaya değer bulunanlar kitap olarak yayımlanacaktır.-Öykülerin internet sitesinde, Bilişim Dergisi’nde yada kitaplaştırılarak yayımlanması için https://www.tbd.org.tr/onayliyorum adresinde bulunan “Onaylıyorum” adlı belgenin yazar tarafından doldurulması ve sistemden gönderilmesi gerekmektedir. Onaylıyorum adlı belgeyi TBD’ye göndermeyen yarışmacılar, yarışmaya kabul edilmeyecektir.BİÇİM;-Öykü, yaygın olarak kullanılan bir kelime işlemciyle “12” font büyüklüğünde “Arial” karakter” seçilerek yazılmalı ve aşağıdaki çevrimiçi form kullanılarak gönderilmelidir. Başvurunun geçerli olabilmesi için yarışmacıların öykü, özgeçmiş ve onaylıyorum formundan oluşan üç adet dokümanı çevrimiçi form üzerinden TBD’ye göndermeleri gerekmektedir.-Öykünün yer aldığı dosyaya öykünün adı verilmelidir.-Öykü dosyasının içinde, yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.-Özgeçmiş dosyasında, yazarın açık adı-kısa özgeçmişi-açık adresi-telefon numarası-ayrıca varsa kişisel web sitesi veya blog adresi bulunmalıdır. Özgeçmiş dosyasına, yazarın adı verilmelidir.-Yazarların, yarışmaya gerçek ad ve soyadlarıyla katılmaları gerekmektedir. Yarışmada, rumuz kullanılmamaktadır.-Öykü, en fazla iki bin sözcükten oluşmalıdır.-Bu biçimsel özellikleri taşımayan öyküler, yarışma dışı bırakılacaktır.
SEÇİCİ KURUL;Cem Kılıçarslan-Ekin Açıkgöz-Kadir Yiğit Us-Koray Özer-Özgür Tacer-Seda Uyanık-Tevfik Uyar-Yasemin Tanbi.ÖYKÜNÜN TESLİMİ;Yapıt 15 Eylül 2021 tarihine dek, aşağıdaki form ile gönderilmelidir.
ONUÇLARIN AÇIKLANMASI;TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın sonuçları, 2021 yılı Aralık ayı içinde açıklanacaktır.
ÖDÜLLER;Birinci gelen yarışmacıya 3000 TL,İkinci gelen yarışmacıya 2000 TL,Üçüncü gelen yarışmacıya da 1000 TL tutarında hediye çeki verilecektir.
BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN ADRES;Ceyhun Atuf Kansu Caddesi, 1246 Sokak, No. 4/17 Balgat-AnkaraTel +90-312-4738215Posta.tbd-merkez@tbd.org.trwww.tbd.org.tr


Sevil GemiciEdebiyat Atölyesi DergisiAlsancak Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, No.30, D.6Konak-İzmirsevilgemici@hotmail.comedebiyatatolyesi3@gmail.comDışarıdan yazı göndermek için;okurlardan@edebiyatatolyesi.nethttps://edebiyatatolyesi.net


Araştırmacı Yazar-Prof.Dr.Özkan Hüseyin Sarıcalı tarafından kaleme alınan 470 sayfalık “ÖLÜMÜN ÜSTÜNE YÜRÜYEN ADAM” isimli kitap, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ki bir matbaada basılmıştır. Pandemi nedeniyle şimdilik Türkiye’ye ithalatı yapılamıyan kitabı yazarı dijital (pdf) olarak arzu edenlere e posta adreslerini bildirmeleri halinde ücretsiz olarak e postaları üzerinden, telefon numaralarını bildirmeleri halinde ise whatshapp üzerinden iletecektir. Yazarın telefon numarası 00905363122466 , E Posta adresi saricali1947@hotmail.com şeklindedir. İlgilenenlere, önemle duyurulur.


Üstadım, telefon numaranızı yazar mısınız ? 18. Kitabım yayınlandı,
watshapp numaranızdan size PDF olarak hediye olarak göndereceğim. (08 Haziran 2021 Salı-22.18)
Prof.Dr.Özkan Hüseyin Sarıcalı (Araştımacı Yazar) Bursa
Tel.090-536-3122466
Posta.saricali1947@hotmail.com

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et