Loading

Kıskançlık tetiği nedir? Bu önemli sorunun cevabını Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkili hayat kurtarıcı bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.”Herkes ”sevgiyi bilme” inancına sahiptir. Sokaktaki insanlara tek tek ” Sevgi nedir? diye sorun. Herkes bir şey söylemeye çalışır çünkü sevginin ne olduğunu bildiğine inanır. İşte bu inanç kaskançlığı tetikleyen zehirdir.

İnsanlar sevginin ne olduğunu bilmiyor çünkün kıskançlığın ne olduğunu biliyor. Kıskançlığı bilen sevgiyi bilemez, çünkü kıskançlığın olduğu yerde sevgi olamaz. Seven kıskanır ”ifadesi, ”kıskançlık” denilen şeyin, sevgi olgusunun bir parçası olduğu iznenimini yaratır.

İşte bu en büyük yanılgıdır! Çünkü sevgi olgusal olarak bir bütündür ve parçalara ayrılmaz. Bu nedenle kıskançlık sevginin bir parçası olamaz. Kıskançlık sevgiden ziyade sahiplenmenin bir parçası olayının bir parçasıdır.

Sahiplenme arzusu açgözlülükle ve güçlü olma hırsıyla ilgilidir. Kişi birşeylere sahip olunca kendisini daha önemli ve daha güçlü hisseder. Birey sahip olduklarını sürekli korumaya çalışır ve kaybetme tehlikesi ortaya çıkınca öfkelenir ve saldırır. Sahiplenme duygusu yüzünden kişi başkalarının da sahip olduğu şeylere sahip olmak ister  ve kıskanır. Kıskanan kişi hırslanır ve kıskandığı şeyleri elde etmek ister. Yani kıskançlık almakla oysaki sevgi vermekle ilgilidir.

Gerçekten seven insan almakla ilgilenmez sadece vermekle ilgilenir.Kıskançlık ise sadece almakla ilgilidir. İşte, kıskançlık bir alma tuzağıdır! Bu kıskançlık tuzağından kurtulmak için koşulsuzca sevmen ve beklentisizce vermen gerekir.O zaman kıskançlık imkânsız hale gelir. Koşulsuz sevgi söz konusu olunca kıskançlık söz konusu olamaz. Koşulsuz sevgi seni tüm kıskançlık tuzaklarından korur çünkü gerçek sevgi kıskançlığa karşı bir koruyucudur.”

Şirvan Yücel

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et