Loading

Dergimiz internette, www.adadergi.com adresinde yayınını sürdürmektedir. Üye olup, yazılarınızı ekleyebilirsiniz. Eğer ilk kez dergimize katılıyor ve yayınlanması için değerlendirilecek yapıt göndermişseniz, iletinize ek olarak yapıtınızın yanında sizi tanıtacak özgeçmiş-telefon ve posta adresi eklemeyi unutmayınız. Dergimiz nitelikli olan, dergiye uyan herkese açıktır. Yayınlanması için gönderilen yapıt geri verilmez, telif ödenmez. Yayın durumu internet sayfasından ya da facebooktan takip edilebilir. MAVİADA KÜLTÜR SANAT EDEBİYAT DERGİSİadamavi@gmail.comwww.adadergi.com
************************************************************************
ÇARŞAMBA BELEDİYESİ ÖYKÜ YARIŞMASI’NI KAZANAN YAZARA TAM, İKİNCİYE YARIM. ÜÇÜNCÜYE ÇEYREK ALTIN HEDİYE EDİLECEK. (SON BAŞVURU TARİHİ.15 MART 2021 PAZARTESİ)…
YARIŞMANIN AMACI; Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen öykü yarışması memleketimizin dört bir tarafında kalemine güvenen, özgün. Türkçeyi etkin kullanan ve kendisini geliştirmek için fırsat arayan yazarları, desteklemeyi amaçlamaktadır.
YARIŞMANIN KAPSAMI; Türkiye’deki 16 yaş ve üstü, bütün vatandaşlarımızı kapsamaktadır.
YARIŞMANIN HEDEFLERİ; Bu yarışmayla edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak, yeni kalemleri desteklemek. Türkçenin zenginliğini göstermek, sanatsal faaliyetleri geliştirmek ve öykü geleneğimizi sürdürmek hedeflenmektedir.
YARIŞMANIN KONUSU; Serbest.
DÜZENLEME KURULU; Çarşamba Belediyesi tarafından görevlendirilecek, 5 eğitimciden oluşur. Düzenleme Kurulu, yarışma kapsamında internet sitesinden gelen öykülerin teslim alınması. Düzenlenmesi, seçici kurula gönderilmesi. Dereceye girenlerin belirlenmesi, basın duyurusunun gerçekleştirilmesi ve ödül töreninin düzenlenmesiyle görevlidir.
SEÇİCİ KURUL; Çarşamba Belediyesi tarafından, bilinen öykü yazarı, edebiyat eleştirmenleri ve akademisyenlerden oluşturulur. Seçici Kurul, düzenleme kurulundan gelen öykülerin puanlama ve değerlendirmelerinin yapılması ile görevlidir.
YARIŞMA TAKVİMİ;14 Şubat 2021 Yarışma Başlangıcı,15 Mart 2021 Son Başvuru Tarihi,15-21 Mart 2021 Öykülerin Toplanması ve Düzenlenmesi,21 Mart-12 Nisan 2021 Seçici Kurulun Değerlendirmesi,14 Nisan 2021 Sonuçların Açıklanması ve belirlenen tarihte ödül töreni.
YARIŞMA ŞARTNAMESİ;01-Yarışmaya katılım ücretsizdir.02-Seçici Kurul Üyeleri ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.03-Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.04-Gönderilen öykülerin altına isim veya rumuz yazılmayacaktır.05-Öykü konusu “Serbest”tir.06-Her yarışmacının yalnızca “1” öykü ile katılmasının mümkün olduğu yarışmada, öykü “3” sayfayı geçmemelidir.07-Başvurular yalnızca internet üzerinden, www.carsamba.bel.tr adresinden yapılacaktır.08-Yarışmada ödül kazanan eserlerin her türlü yayın hakları Çarşamba Belediye Başkanlığına aittir.09-Yarışmaya başvuru yapanların, eserlerini Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’na uygun şekilde, A4 kâğıt ebadında, Times New Roman yazı tipi, 12 punto ve 1,5 satır aralıklı, metin paragrafı iki yana yaslı, PDF formatında hazırlayıp dijital ortam üzerinden göndermeleri gerekmektedir.10-Şartnameye uymayan öyküler, değerlendirmeye alınmayacaktır.11-Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul tarafından belirlenecek kararlar geçerlidir.12-Çarşamba Belediyesi ve Seçici Kurul, şartnamede ve yarışma takvimindeki tarihlerde her türlü değişiklik yapma hakkına sahiptir.13-Yeterli sayıda başvuru olmadığı takdirde yarışmayı erteleme hakkı, Çarşamba Belediyesi’nin ve Seçici Kurulun hakkıdır.14-Öykünün sorumluluğu yazarına aittir.15-Yarışmaya katılan öykülerden ön elemeyi geçenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, Çarşamba Belediyesi tarafından hazırlanacak olan kitapta toplanacaktır.16-Ödül töreni tarihi, daha sonra ilan edilecektir.
YARIŞMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ; Seçici Kurul üyeleri, teslim aldıkları öyküleri 100 puan üzerinden değerlendirir. Yapacakları bir toplantıyla, yarışmacılara verdikleri puanları değerlendirerek yarışmada dereceye girenleri belirler.
YARIŞMA ÖDÜLLERİ; Seçici Kurul tarafından belirlenen, yarışmada dereceye giren en iyi öyküler kitaplaştırılacak ve kitap öykü sahiplerine hediye edilecektir.
●Birinciye: Tam Altın ve Plaket
●İkinciye: Yarım Altın ve Plaket
●Üçüncüye: Çeyrek Altın ve Plaket
●Ali Fuat Başgil Özel Ödülü: Gram Altın
●Jüri Özel Ödülü: Gram Altın
SEÇİCİ KURUL; Doç.Dr.Şeyma Büyükkavas Kuran (OMÜ Öğretim Üyesi),Baha Rahmi Özen (Eğitimci-Yazar),Ömer Vural (Eğitimci-Yazar),Zeki Ordu (Eğitimci-Yazar).
İLETİŞİM ADRESİ; Çarşamba BelediyesiOrta Mahalle, Cumhuriyet Meydanı Çarşamba-SamsunTel.4449055www.carsamba.bel.tr
************************************************************************
BESOM MAKALE YARIŞMASI ÖDÜLÜNÜ KAZANAN YAZARA 9.000, İKİNCİSİNE 7.000. ÜÇÜNCÜSÜNE 5.000 LİRA ÖDENECEK. (SON BAŞVURU TARİHİ.30 EYLÜL 2021 PERŞEMBE)…
YARIŞMANIN KONUSU; Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk besteciliğinin verimi, nicel ve nitel olarak yurt içinde ve yurt dışında ne denli etkili olabilmiştir ? Elde edilen sonuca, hangi nedenler yol açmıştır ve bu nedenler nasıl yorumlanabilir ?
BESOM MAKALE YARIŞMASI ŞARTLARI;-Yarışmaya her yaşta T.C. vatandaşı katılabilir. Ancak, Seçici Kurul üyeleri ile BESOM Yönetim ve Denetleme Kurulları üyeleri yarışmaya katılamazlar.-Yarışmaya katılacak yapıt daha önce yayımlanmamış, telif hakları satılmamış ve kimseye devir edilmemiş olmalıdır.-Dereceye girecek makalelerin yayın hakları, üç yıl süreyle BESOM’a ait olacaktır.-Yazarları, ödül kazanan makalelerini kaynak olarak başka çalışmalarında kullanmaları durumunda araştırma-makalenin kazandığı bu yarışma ve ödülü belirtmeyi kabul ederler.-Dereceye giren yazarlar, yayın hakları konusunda BESOM’un hazırlayacağı muvafakat-sözleşme belgesini imzalamayı peşinen kabul ederler.-Yarışmanın katılımcıları, bu şartnamedeki hükümleri bütünüyle kabul etmiş sayılırlar.-Metinler Türkçe, Times New Roman karakterinde. 12 punto, 1,5 aralıklı yazılmış ve A4 büyüklüğünde en az 30. En çok, 45 sayfa olmalıdır.-Metinlerde yer alacak nicel bilgiler ile başka çalışmalardan yapılacak alıntılar ve atıflarla ilgili, mutlaka kaynak gösterilmelidir.-Metinlerde, kişilikleri zedeleyici ifade ve ithamlardan kaçınılmalıdır.
MAKALE TESLİMİ;-Yarışmaya gönderilen makale dosyası üzerinde, yazarın kimliğini belirten ad-imza ve benzeri işaretler bulunmayacak. Her makaleye yazarı tarafından rakam ve büyük harflerden oluşturulacak, yedi haneli bir “rumuz” verilecektir.-Katılımcılar, makalelerinin PDF dokümanı ve word dokümanı olarak birer kopyasını besommakaleyarismasi@gmail.com adresine seçmiş oldukları 7 haneli rumuz ile alacakları yeni bir gmail adresi üzerinden e-posta eki olarak gönderirler. Gönderilecek her iki formattaki dokümanda, ilk sayfanın sol üst tarafında katılımcının seçtiği yedi haneli rumuz yer almalıdır.-Yarışmaya gönderilecek makaleler, 30 Eylül 2021 günü saat 17.00’den önce besommakaleyarismasi@gmail.com adresine e-posta eki olarak ulaştırılmış olmalıdır.-Katılımcı, rumuzu-adı soyadı-doğum yeri ve yılı-özgeçmişi-adresi-TC.Kimlik Numarası-banka hesap IBAN numarası-telefon ve düzenli kullandığı e posta adresinin ve bir dijital fotoğrafının yer alacağı kimlik beyanını da aynı e posta adresinden besommakaleyarismasi@gmail.com adresine göndermelidir.-Yapıt teslimiyle ilgili şartnamede belirtilen koşullara uymayan makaleler, yarışma dışı bırakılırlar.
MAKALE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ;1.Ödülü.9.000 TL2.Ödülü.7.000 TL3.Ödülü.5.000 TL

**********************************************************************
Bitmiş dosyalarınızı gönderin, ekibimiz çalışmaya başlasın.0-551-4220385kasabakitap@gmail.com
************************************************************************
Kilim Gazetesi
Franz-Wachter-Str.16, 70188 Stuttgart-Deutschland
Tel.0711-310 28 08 veya 0178-630 25 35
info@kilimgazetesi.de
www.kilimgazetesi.de

************************************************************************
https://www.mugla.bel.tr/haber/uluslararasi-yarismanin-temasi-pandemi-oldu
************************************************************************


Size ait bir şiiriniz-makaleniz varsa, resminizle birlikte mail atın. Gazetemizde yayınlayalım, iyi çalışmalar..(19 Şubat 2014.Çarşamba)
C.Sevincek
Hür Bakış Gazetesi
c.sevincek@hotmail.com
************************************************************************
KİM NE DEDİ ? Bu değişen bir dünya, onunla değişmeye hazır olmalıyız. Rotary’nin hikayesi, tekrar tekrar yazılmalı. (Paul Harris (1935) Rotary Kulübünün Kurucusu)
************************************************************************
Yaşam ne kadar kötü gözükürse gözüksün, her zaman başarılı olacak bir yol vardır. Hayat varsa, umutta vardır. (Stephan Hawking)
************************************************************************
Bu ülke için, daha yapacağım çok iş var. (Doğan Cüceloğlu)
*******************************************************************************
Tarikatlar ve cemaatlar, batının Türkiye deki ileri karakollarıdır. (Fevzi Çakmak)

************************************************************************
Kerim bey, selamlar.
Efendim, göndermiş olduğunuz maillerle çok fayda görüyorum. Başta, teşekkür’ü borç bilirim.
Sizin gibi şaire ve şiire gönül vermiş insanların dünya merkezinde yer alması kanıtlamaz bir gerçek, her durumda özveri ile yardım ediyorsunuz. Biliniyor yaptığınız takdire şayan bir durum, canı gönülden yayın hayatımızda sizin gibi insanları görmek ve ismen tanımak bile gurur veriyor.
Emeğiniz ve zamanınız için çok çok teşekkür ederim, şahsımca
İyi ki varsın iyi ki.
Ömrünüz boyunca, iyiliklerle karşılanmak karşılaşmanız dileklerimle.
Sizin gibi bir Üstadı tanımak bile, onur veriyor.
Ölümlü dünyanın, ölümsüz üstadına.
Saygılarımla ve sevgilerimle. (12 Şubat 2021 Cuma-02.19)
İsmail Esiner (Şair-Yazar) Konya
esiner_esiner@hotmail.com

*********************************************************************
O kadar ihanet gördüm ki, bağrım Karacaahmet Mezarlığı’na döndü. (Osman Bölükbaşı)

************************************************************************

KERİM ÖZBEKLER

GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et