Loading

  1. Kurtuluş yılın kutlu olsun doğunun mihenk taşı, Türk’ün Serhat kalesi, düşmanların yıkamadıkları Türk yurdu IĞDIR’IM..
    Turan’a açılan en kıymetli kapımız.
    Türk dünyasının umut başkenti.
    Çağın değerli edebi yazarlarının, bilim insanlarının (memnuniyetle belirtebileceğimiz) şiir, roman, tarih vd dallarda göğsümüzü kabartmaya başlaması, Iğdırlı olarak rüştümüzün ıspatı olmaktadır.
    Kültür de kişisel çabalar halkın takdir ve desteği ile ivme kazanmaktadır.
    Coşkun Oluz kardeşimizin kültür evi ve sanat sokağı çalışması, Dağcılık turizmini (Iğdır bölgesi temiz ve huzurlu olduğundan) rota belirleyerek Iğdır Melekli İrem bağları, Karakoyunlu Korhan kır bölgesi güzergahından çıkılmasını sağlama çalışmaları göz aradı edilmemeli.
    Iğdır tarım olarak seracılık, teknik tarım, toprağın ıslahı, erken ürün yetiştirme, yerli tohumun ıslahı ile lezzetli ve bol ürün elde etmenin mücadelesini verdiğini gözlemlemekteyiz.
    Hayvancılıkta yem temini çok masraflı olmakta, kişisel masrafı ile taşı toprağa dönüştüren kiralık, ot yeşermeyen yerler yeşil vadiye dönüştürülmekte, pahalı elektrik sulamayı etkilemekte, yasaya takılan devlet desteklerinden yararlanılamamaktadır.
    Bu konuda hayvancılığı, mera ıslahı, kiralama işinde caydırıcı etken olmakta. Yem üreticisi masraflar noktasında zorlanmakta, pahalı elde edilen yem hayvan fiyatlarına yansımamaktadır.
    Pahalı yem temini hayvancılığı baltalanmaktadır.
    Iğdırda Orman oluşturma çalışmaları gerçekten son yıllarda mükemmel bir şekilde devam etmektedir.
    Tren hattı, karayolunun önünün açılması, içme suyu, altyapı çalışmalarının planlanması gibi devlet yatırımları ile Iğdırımız daha da yaşanır bir şehir olacaktır.
    Bizler donanımlı bireyler yetiştirebilirsek, fidana odun, sopa gözüyle değil, yeşillik, gölgelik, oksijen, meyve veren, korunması gereken olarak bakarsak Iğdırımız ve örnek olacağımız toplum her yönüyle gelişir.
    Nahçivan, İran, Ermenistan ve Turan illerinin kültür kapısı Türklüğün stratejik öneme haiz ili IĞDIR’ımız konumu itibariyle demografik yapısı başta olmak üzere ilim yuvası yapılmalı ve korunmalıdır.
  2. Kurtuluş yılımızda Ulu Önder Atatürk’ü, Kazım Karabekir’i, Fevzi Çakmak’ı, Iğdır’ın ileri gelen büyüklerini, Şehit ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle, yad ediyorum.
    Mekanları cennet olsun.
Reklamlar

By EMİR ŞIKTAŞ

Bir ömrün sonbaharı..

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et