Loading

Eserde 9 tane kurgusal olarak tıp fakültesinden dereceyle yeni mezun olmuş bir doktorun taşrada batıl inançlara sahip hastalarla(insanlar) mücadelesi anlatılıyor. Kitaptaki tıp terimleri yazarın tıp fakültesi mezunu olmasıyla alakalıdır.

Tıp terimleri dışında geri kalan dil sade ve akıcı. Şahsen cahiliyet ile mücadele ile ilgili olan konusu ilgimi çekti. Gerçekçi bir anlatımı var.

Kitabı okurken anlatılan bu hikayenin gerçekten yaşanmışlık hissi vermesin de Bulgakov’un eski bir doktor olması son derece etkili bir faktör.

Tıp okumuş veya okumakta olanlara şiddetle tavsiye ettiğim , bir doktorun en zor anlarını anlatan, olayları kendi içinde çözmeye çalışırken bir o kadar yalnızlaşan ve ayriyeten bu yalnızlık içinde ayrı mücadele eden , genç ve bir o kadar da tecrübesiz doktorun başına gelebilecek her şey bu kitapta mevcut.

Zorlukların üzerine gittiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok , bize imkansız gelen şeylerin imkansız olmadığı sadece daha zor olduğunu hiç pes etmeden sürekli ve devamlı olarak o zorlukların üzerine gittikçe anlarız.


Ve o zorlukları aştığımız zaman başarı , aşamadığımız zaman tecrübe elde ederiz. Önemli olan zorlukları aşmak veya aşmamak değil önemli olan o ilk adımı her daim atabilmektir.

Reklamlar

By Muhammet Fatih Günan

İnstagram sayfası @hergun50sayfakitap

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: