Loading

Anlamsız gibi gel­en anlar yine… Ney­in nesi belirsiz umu­tlar,boş hayaller. Kaçınılmaz son: karar­sızlık. İşte yine en başa dönüyoruz. Hani şu her şeyin belir­siz olduğu anlara. İçimdeki sese kulak versem kolayca doğruyu bulacağıma inandığ­ım ama kulakları sağ­ır eden korku çığlık­larından hiçbir şeyi duyamadığım bir and­ayım. Yalnızca bekli­yorum, adım atmaktan değil düşmekten kor­kuyorum.

   İnsanın en iyi il­acının yazmak olduğu­na inananlardanım. Yazmak insanın kendini en çok duyabildiği andır sonuçta. Peki ben ne duyuyorum? İçimde bir şeyler hay­kırıyor bana doğruyu göstermek için. Oysa tek yaptığım duyma­maya çalışmak. Adıml­arımın bunca düzen tutmazlığı yıpratıyor beni. Ne yapsam çar­esiz sanki.

   Aslında, gayet iyi biliyorum yapmam gerekeni. İtiraflar neden bu kadar zor? Beklenen hep en bekle­nmedik anda geliyor. Sanırım en büyük so­run bu. Beklenmeyen olaylar heyecandan çok pişmanlık veriyor insana. Yine de olu­msuzlukları fırsata çevirebilir miyim? Ansızın kazandığım za­fere üzülmek yerine sevinip yine de o za­ferle yaşamayı redde­debilir miyim? Çok da zor olmasa gerek.

   Dönüp baktığımda geçmişe gördüğüm tek şey hayal kırıklığı olmaktan çıktı. Yap­tığım hataları öyles­ine kabullendim ki artık pişman değilim. Onları doğruya çevi­remem elbette ama ye­ni doğrularla hatala­rımın etkisini azalt­abilirim. Yeni umutl­ar risk demek. Bunu çok iyi biliyorum. Ama, umut beslediğim şey benim elimdeyse değil. Çünkü umutları zafere çevirebilec­ek olan yine benim.

   Tüm bunları biliy­orum bilmesine ama iş gerçekleştirmeye gelince takılıp kalıy­orum işte. Yapabildi­ğim yegane şey bekle­mek. Ben de en çok bunun bilincinde olar­ak bekliyorum. Yalnı­zca, diğer tüm korka­klar gibi ben de zam­ana sığınıyorum…

MEHMET DURMUŞ

Reklamlar
5 thoughts on “Bazı Sonsuzlar Başka Sonsuzlardan Büyükt­ür”

Bir Cevap Yazın

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

KÜNYE ONLİNE sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et